2. Tessalonikalaisikirjeen ydinjakeet


HERRAN PÄIVÄN ODOTUS
Meidän tulee aina kiittää Jumalaa teidän vuoksenne, veljet. Siihen on täysi syy, koska teidän uskonne kasvaa kasvamistaan ja koska rakkaus toisianne kohtaan yhä lisääntyy teissä kaikissa.

Me voimmekin ylpeinä kertoa Jumalan seurakunnissa teistä ja tiedän kestävyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissa ja ahdingoissa, joiden keskellä elätte.

Ne todistavat Jumalan oikeudenmukaisesta tuomiosta, siitä, että hän hyväksyy    teidät valtakuntaansa, jonka vuoksi te nyt myös kärsitte.                                                                                                                                   2. Tess. 1:3-5





Heidän rangaistuksenaan on ikuinen kadotus, ero Herrasta ja hänen voimansa kirkkaudesta,

kun hän tuona päivänä saapuu ottamaan vastaan pyhiensä kunnioituksen ja kaikkien uskovien ylistyksen. Olettehan tekin niitä, jotka ovat uskoneet meidän todistuksemme.

Sen tähden me rukoilemme aina teidän puolestanne, että Jumalamme pitäisi teitä saamanne kutsun arvoisina ja että hän voimallaan vahvistaisi teidän haluanne hyvään ja saattaisi päätökseen ne teot, jotka todistavat uskostanne. Näin te kirkastaisitte Herramme Jeesuksen nimeä ja hän kirkastaisi teidät, meidän Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen armon mukaisesti.                                                                                          2. Tess. 1:9-12



VASTUSTAJA, ANTIKRISTUS

Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen.

Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät.

Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen,

ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.                                                  2. Tess. 2:3-4,10-12



PELASTUKSEEN VALITUT

Tähän juuri, Jeesuksen Kristuksen kirkkauden omistamiseen, hän kutsui teidät, kun toimme teille evankeliumin.

Pysykää siis lujina, veljet, ja pitkää kiinni niistä opetuksista, joita olemme suullisesti tai kirjeissämme antaneet teille.

Itse Herramme Jeesus Kristus ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja on armossaan antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon.

rohkaiskoot sydämiänne ja antakoot teille aina voimaa hyviin tekoihin ja puheisiin.                                                                                                                                           2. Tess. 2:14-17



KEHOTUS RUKOUKSEEN

Lopuksi vielä, veljet: rukoilkaa puolestamme, että Herran sana leviäisi nopeasti ja pääsisi muualla samaan kunniaan kuin teidän kaskuudessanne.

Rukoilkaa myös, että varjeltuisimme pahoilta ja kelvottomilta ihmisiltä; kaikkihan eivät usko.

Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvista teitä ja varjeleva teitä pahalta.

Herraan turvautuen me luotamme siihen, että te nyt ja vastedes

toimitte niin kuin me käskemme.

Herra ohjatkoon sydämenne rakastamaan Jumalaa ja odottamaan kestävinä Kristusta.                                                                                                                                          2. Tess. 3:1-5



VAROITUS KURITTOMILLE

Me emme syöneet ilmaiseksi kenenkään leipää, vaan teimme työtä ja uurastimme yötä päivää, jotta emme olisi olleet teidän vaivoinanne.

Olisihan meillä tosi siihen ollut oikeus, mutta halusimme olla teille esimerkkinä.

Kun olimme luonanne, me määräsimme, että jos joku ei suostu tekemään työtä, hänen ei pidä myöskään syödä.

Olemme nimittäin kuulleet, että jotkut teidän joukostanne elävät kurittomasti eivätkä tee työtä vaan touhuavat joutavia.

Sellaisia me käskemme ja kehotamme Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä rauhoittumaan ja ansaitsemaan itse leipänsä.

Mutta älkää te, veljet, väsykö tekemään hyvää.         2. Tess. 3:8-13


LOPPUTERVEHDYS

Itse rauha Herra suokoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin.

Herra olkoon teidän kaikkien kanssa.      2. Tess. 3:16






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raamatun vastaisia oppeja

Roomalaiskirjeen ydinjakeet

Ploki hiljaisuutta ilimassa