Kupla on puhjennut



Kupla on puhjennut? Mitä jäljelle jää? No tietenkin karu, tavallinen luistinjää.
siellä se häämöttää


Kuka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Jos ihminen on yrittänyt kumota luonnonlakeja ne yritykset raukeavat tyhjiin. Näin kävi nytkin. Suomen talavet, varsinkin täällä Etelä-Suomessa (vaikka Etelä-Suomi on kehäkolomosen eteläpuolella), Pirkanmaalla ovat olleet vähälumiset. Toisaalta ajoittain erityisen lumiset, onhan luntakin ajoittain tullut ylhäältä sankokaupalla. Yleisemmin kuitenkin nestemäistä lunta, vaikka olisi niin sanottu talvikausi.
Olen tässä seoraillu tuon surullisen kuulusan kuplahallin täyttämän alueen elämää vuosien mittaan.

Kun ensimmäisen kerran näin sen Ahvenisjärven länsipäästä, en meinannut uskoa silimie. Oli kesä ja valkean vuoren näkeminen vihreätä taustaa vasten sokaisi hetkeksi silimäni, enkä ollut uskoa näkemääni. Olin kuvannut paikkaa ennenkin ja sekuntien murto-osan en tajunnut miksi puiden takaa häämötti valkoinen pallo? No sehän oli nähtävä lähempää, joten menin vuoren juurelle. Totesin ensialakuun, etten nähnyt kangastusta. Enkä myöskään ollut seonnut peästäni. Se oli kaasulla täytetty vappupallo, kuplahalli. Niitä olin kuullut käytettävän urheilun edistämiseksi.

Kuplista puheen ollen, Ylen uutisia seuratessani puhuttiin sosiaalisesta kuplasta, puhutaan myös asuntokuplasta, kuplasta otsassa, kuplamuovista…. Kaikki kuitenkin lopussa, ainakiin maailman lopussa puhkeaa tyhjiin. Jumala paljastaa salaisimmatkin tekeleet ja ne paljastuvat tyhjiksi kuoriksi. Ja sitten kuorimaveitsi..


karu luistinjää

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raamatun vastaisia oppeja

Roomalaiskirjeen ydinjakeet

Ploki hiljaisuutta ilimassa