Uutta rakennuskulttuuria vertailussa

Vällilä tulee aika kun kuoria on vaihdettava. Kännyköissä se tapahtuu heleposti napista vääntämällä ja vielä kohtuullisilla kustannuksilla. Koppakuoriaisetkin vaihtavat kupolia aika ajoin, helppoudesta ja hinnasta en tiiä.

Mutta uutta ilmettä on Tampereella muotoiltu vuosien varrella melekolailla innokkaasti. Tämä pintaremontti-esimerkki tulloo Hämeenkadulta. Vertailun vuoksi otan erimerkin ”vähän pienemmästä” kohteesta l. Empire State Building (New York). Rakennustelineitä molemmissa, eri mittakaavassa tietenkin (metri/tuuma, 1 m vastaa n. 1 jaardia tai n. 40 tuumaa).

Amerikassa kaikki on suurta -höpinä on paljonkin totta. Huomasihan sen Salt Lake Cityn Burger Kingissä, että perusateria oli liian iso syötäväksi kun suhteuttaa sen Hämeenkadulla rakennustyömaata vastapäiseen BG:n ateriaan, jossa näläkä jäe jäläkeen. Taas kaikki on suhteellista, n. 1:100. Onneksi vatsanikin on melekein samassa suhteessa.

Johtopäätös: meillä Suomessa ”kaikki” on n. 100 kertaa pienempää kuin Amerikassa, paitsi..ööö..äää...kaenuulaesten seäskien meärä. Mutta olen onnellinen suomalainen, vaikka kaipaankin nähdä niitä suuria Amerikan ihmeitä. Voi kuinka mä kaipaan tuonne merten taa.....llalalllaa

Flickr, karijauhonen: 
tulee kuvia mm. Hämeenkadun pintaremonttia...
https://www.flickr.com/photos/157915883@N04/

New York kuvia:
https://www.irista.com/#/galleries/f87d936e-25d8-452c-ad13-08cc31c4bd1e

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raamatun vastaisia oppeja

Roomalaiskirjeen ydinjakeet

Ploki hiljaisuutta ilimassa