Hengellisen työkalupakin sovellusta 4.


NÖYRTYMINEN SAVIASTIAKSI

Raamattu opettaa meitä, miten tärkeää nöyrtyminen Jumalan tahtoon on. Ihmisinä me ollaan luonnostaan ylpeitä ja omavoimaisia. Emme millään tahtoisi alistua siihen, että sallisimme ottaa Jumalan vastuun elämästämme. Jumala kutsuu lakkaamatta meitä kuuntelemaan Hänen tahtoaan. Tapahtukoon Sinun tahtosi pitäisi olla meidän vastauksemme. Se ei ole kummoinen lause, eikä ajatuskaan. Itsekkäälle ihmiselle kuitenkin mahottoman vaikea.

Niinpä sitten Jumala muokkaa meidän kovaa luontoamme. Entisenä puutarhurina tiedän siihen ”pari” konstia. Aekannaan hautausmaatöissä ollessani oli yksi rankoista maanmuokkaustoimenpiteistä nimeltään hiulaaminen. Käytävien laitojen ruohoja raavittiin sorasta irti semmosella kepillä, jonka päässä oli kitisevä metallilevy joka heilui eestaas. Sillä heinät saatiin ”juurta jaksaen” irti maaperästä ja käytävä hohti puhtauttaan heinistä. Kova toimenpide maalle, mutta toimiva.

Välillä ihmisen elo tuntuu hiulaamiselta, niin ettei tunnu kestävän sitä kurimusta. Syntisyytemme johdosta Jumala sallii meidän joutua synnin kiusauksiin, mm. ylpeyteen. Jumala antaa meille kuitenkin ikuisen toivon. Taivaassa ei ole enää vaivan häivääkään.

Room 5 (-38 käännös)
1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

2. Kor. 4:7 -38 käännös (-38 käänös)
Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.

Eipä siis ylypeillä itestämme, ku itessä ei oo mittää hyvvää!

https://www.flickr.com/photos/157915883@N04/  (lisää nöyriä ja ylypeitä kasveja)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raamatun vastaisia oppeja

Roomalaiskirjeen ydinjakeet

Ploki hiljaisuutta ilimassa